Eten, ontmoeten, praten, lachen, leren en luisteren

De Alpha Cursus geeft uitleg over het christelijk geloof. De cursus is vrijblijvend en gratis voor iedereen van 18 tot 100 jaar. Negen maandagavonden en een weekend kom je als groep bij elkaar. Een cursusavond start met een gezellige maaltijd. Na het eten luister je naar een inleiding over het christelijk geloof. Daarna praat je in vaste kleine groepjes hierover door. Je zult merken dat je in korte tijd elkaar leert kennen en een band opbouwt. Kom naar een startavond en kijk zelf of de Alpha Cursus iets voor je is.

De Alpha Cursus is een ontdekkingstocht naar het christelijke geloof waarbij je open en eerlijk kunt spreken over de basis van het christelijke geloof.

Thema's

Op de cursus worden twaalf verschillende thema's van het christelijk geloof besproken, zoals:

  • Is er meer?
  • Wie is Jezus?
  • Bidden en Bijbellezen; waarom en hoe?
  • Hoe leidt God ons?

De Alpha Cursus is in de jaren '70 van de vorige eeuw ontstaan in de Holy Trinity Brompton kerk in Londen. In de jaren '90 verspreidde de cursus zich snel over Engeland en andere delen van Europa. Op dit moment zijn er meer dan 55.000 Alpha Cursussen wereldwijd in maar liefst 169 landen. Ruim 23 miljoen mensen volgden een Alpha Cursus. In Nederland is de Alpha Cursus ruim twintig jaar geleden geïntroduceerd. 210.000 Nederlanders deden de cursus.

Je kunt je hier aanmelden voor de Alpha Cursus.